Heel veel groeten vanuit Li La Land! Ei, ei, ei - lander

Hallo, Het is alweer een tijdje geleden dat we nog eens in Li La Land waren en hopelijk gaat het goed met jullie. Het was de bedoeling om iedereen van de klas uit te nodigen voor deze STEM - activiteit maar helaas stak de coronacrisis daar een stokje voor. Voor kinderen die deze activiteit spijtig genoeg niet konden doen, is dit misschien een leuk ideetje om thuis te proberen tijdens de paasvakantie. En van zodra de school terug kan starten komen we met nieuwe avonturen. Veel succes en heel veel groeten vanuit Li La Land!

Ei, ei, ei - lander: Het is bijna Pasen en Slang vindt een mand met kippeneieren in de weide.  Als kunstenares weet ze direct dat ze de eieren wil beschilderen. Dan ontdekt Slang dat Ooievaar de eigenaar van de eieren is en dat hij ze wil gebruiken voor de organisatie van een eierworp. Slang is ontgoocheld maar hoopt dat ze achteraf toch nog wat eitjes kan krijgen. Volgens Ooievaar is daar weinig kans op omdat vallende eieren altijd breken. Kunnen de kinderen Slang helpen en een manier bedenken om een ei te laten vallen zonder het te breken? Dan kan Slang achteraf misschien toch nog wat eitjes krijgen.

In deze activiteit deden de kleuters in duo’s onderzoek naar beschermende materialen. Ze zochten ook naar manieren om de snelheid van het vallend ei te verminderen en de kracht van de klap te breken. 

ei