Oudste kleuters b (OKb)

Wij, de juffen, vonden het een onvergetelijk en ‘bereleuk’ schooljaar met onze oudste kleuters in de kloosterklas en daarom kozen we er voor om de laatste voormiddag in te vullen met een groepsactiviteit. Onder een stralend zonnetje en een helderblauwe lucht trokken we op wandeling met het zintuigenkoffertje. We hielden halt op verschillende locaties om telkens een opdrachtje te doen dat gelinkt was aan één van de zintuigen. Op de laatste locatie trakteerde juf Isabelle iedereen op een aperitiefje want binnenkort is ze jarig. Hiep, hiep, hoera! Daarna werden we terug op school verwacht voor het afscheid van juf Mie en juf Vera. We vormden samen met alle kinderen van onze school een kleurrijke erehaag en gaven in naam van onze klas ook een kleurrijk cadeautje (foto’s van dit feest staan op de schoolsite). We wensen hierbij ook alle kinderen en alle ouders te bedanken voor de lieve woorden en mooie gebaren op de laatste schooldag. FIJNE  ZOMERVAKANTIE!

In het laatste thema van dit schooljaar maakten we kennis met Ida die graag een zeemeermin wilde worden. Ze verzamelde zeemeerminnenschoenen en een zeemeerminnenstaart en ging op zoek naar een geschikte plaats om te wonen. We maakten in de klas een zeemeerminnenhoekje, de kinderen konden spelen met zeedieren en zeemeerminnen in de waterbak, de kinderen konden een zeemeermin knutselen en versieren, ... Verder deden we onderzoekend leren rond drijven en zinken, konden de kleuters kiezen om een haai of zeemeermin in de zee te knutselen, leerden ze een heleboel zeedieren kennen, ... In de godsdienstmomenten was het thema 'Vol vertrouwen op weg naar iets nieuws': we hadden het over de vakantie, de overstap naar het eerste leerjaar en luisterden naar het verhaal Abraham.

Op 13 juni 2019 werd Juline, een zusje voor Leonie, geboren. Leonie keek al een tijdje heel hard uit naar de geboorte en het wachten duurde lang. Maar vandaag kon ze eindelijk met veel liefde en trots haar kleine zusje laten zien aan de vriendjes. Tien kleine vingertjes en tien kleine teentjes, het blijft een wonder en zo bijzonder. Dank je wel aan de mama en de opa voor het bezoek en het lekker traktaatje. We wensen Juline een stralende toekomst!