OKb (2017-2018)

Voor de oudste kleuters van onze school wordt 1 september 2018 bijzonder speciaal want zij maken de overstap van kleuterklas naar het 1e leerjaar. Op donderdag 28 juni kregen ze alvast een klein voorproefje van wat het 1e leerjaar te bieden heeft. Samen met juf Isabelle bezochten alle kinderen hun nieuwe klas en hun nieuwe meester. Achteraf waren ze allemaal dolenthousiast. Het wordt vast en zeker heel erg leuk bij de nieuwe meesters. 

1e leerjaar

Tijdens de laatste maand van het schooljaar werkten we nog eens klasdoorbrekend samen met de kinderen van OKc. De kleuters leerden het huis van de familie Versluis kennen en spelenderwijs ontdekten de kinderen welke voedingsmiddelen thuis horen in de verschillende kamers van de actieve voedingsdriehoek. Fruit en groenten staan centraal in een gezonde voeding en de kleuters proefden van verschillende groenten en vruchten, maakten een fruitmand met klei en ontwierpen een ladder om de olifanten te helpen aan de hoogste peer in de perenboom (STEM). De juffen speelden poppenspel met de groenten uit de groentetuin. Als afsluiter verzorgde de mama van Mauro nog een gezonde bewegings- en kookvoormiddag voor OKb. Het yoghurtijs met aardbeien smaakte heerlijk. 

Onder het motto ‘Superhelden’ stond heldenmoed en kracht centraal in dit thema. Alle kinderen brachten een geheim pakje mee naar de klas dat op één of andere manier gelinkt kon worden aan hun favoriete held. Iedereen werd ook uitgedaagd om een goede daad te stellen en een superheldenster te verdienen. Daarnaast bundelden de kleuters de krachten om een puzzel van 100 stukjes te maken en een superheldenparcours af te leggen. Er werden ook cadeautjes gemaakt voor superheld papa en de leerlingen van het 6e leerjaar brachten een zelfgeschreven stukje poppenspel dat door alle kleuters gesmaakt werd. Proficiat aan alle kleine en grote superhelden!

De derde kleuters uit de klas van juf Katrien traden zaterdag op het schoolfeest op, samen met de mama van Mauro. 

Het werd een leuk indianenfeest op het grote podium.

En daar kregen we enkele leuke foto's van...

schoolfeest