Jongste kleuters b (JKb) - Oudste kleuters a (OKa)

Voor de STEM - activiteit trekken de oudste kleuters van OKa regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Activiteit 2: Wat valt omlaag? - Auw, auw, auw, … Er is iets op het hoofd van Stroman gevallen. Het was hard, het ging heel snel en nu doet het pijn. Er zit een dikke bult op het hoofd van Stroman. Gelukkig voelt hij zich al een klein stukje beter. Stroman is heel benieuwd naar wat er op zijn hoofd gevallen is.  Rondom hem ziet hij allerlei dingetjes liggen zoals bladeren, esdoornvruchtjes, witte veertjes, kastanjes, …. Wat zou het toch kunnen zijn?

We werkten 2 weken rond gezonde voeding : groenten en fruit. Tijdens de klasoverschrijdende activiteiten konden we proeven van groenten, fruit of een smoothie. We maakten croque-monsieurtjes en smulden die lekker op. Onze groentenboer werkte in de moestuin en verkocht de groenten die op het boodschappenlijstje van de koks stonden, de pastabak had veel succes en de we hadden veel plezier met de Vitamini's....

smakelijk eten