Blog: k2

We maakten kennis met Willie wortel en zijn vrienden die leven in de moestuin van boer Boris. Maar we leerden ook nog allerlei andere groenten en fruit kennen die we terugvinden in de moestuin. We hebben in de klas gezaaid en maakten een grasegeltje. Een hoekje van de klas werd omgetoverd tot tuin waar de kinderen gezellig konden barbecueën. 

We mochten een grote moestuin gaan bezoeken dicht bij de school. Daar konden we zien hoe het er echt aan toe gaat! We zagen onder meer tomatenplanten, aardbeien, frambozen, bessen, druiven, uien, zonnebloemen, aardappelen en zoveel meer. We hadden geluk want er waren al enkele aardbeien rijp en we mochten allemaal 1 proeven!

In het thema neuze neuze werkten we klasoverschrijdend met k2&3. In verschillende groepen konden de kinderen van onze klas spelen in de klas van juf Katrien samen met een groep kinderen van de andere klas. We bekeken verschillende neuzen van mensen en dieren, we maakten een olifant met een rolneus, zochten de geschikte neus voor de clown, we roken aan allerlei geuren, ... Om het thema af te sluiten trakteerde juf Katrien met lekkere neusjes. Bekijk zeker eens de blog van juf Katrien voor meer foto's en de activiteiten in haar klas.

De bouwhoek werd omgetoverd tot een prachtig kasteel met stoere ridders en mooie prinsessen! We maakten zelf attributen voor de ridders, prinsen en prinsessen. We dansten op het lied 'Er zat een klein prinsesje', maakten een prinsessenscrub voor de mama's en zo veel meer. Zie hier de ridders, prinsen en prinsessen van het tweede kleuter!

De klas werd mooi versierd in frisse lentekleuren met allemaal schattige kuikentjes, kippen, konijntjes, ... We gingen naar de leraarskamer en bereidden er eitjes op verschillende manieren: spiegelei, roerei, hard- en zachtgekookte eitjes. Daarna proefden we allemaal, mmmm lekker!