Zesde leerjaar a

Sorteren moet je leren!

De tweede projectweek van het thema 'afval' sluiten we af met een bezoek aan IMOG.

Daar kregen we heel wat tips, uitleg en een we namen een kijkje achter de schermen van het afvalverwerkend bedrijf.

NOG gemotiveerder om te zorgen voor de natuur en minder afval te produceren, keerden we terug naar school.

Dank je wel IMOG, juf Céline en de chauffeurs die ons veilig vervoerden!

 

imog

Leerkracht 17 januari, 2020 - 12:34

Aan de hand van een leuk spel gingen we in onze klas met de trein op stap in India. We kwamen heel wat te weten over dit prachtig land!

Bij het voltooien van de laatste opdrachten werden vliegtuigtickets richting India gewonnen.

Dus... op dinsdag trokken we naar India! De vlucht vertrok om 13u en bracht ons naar 2 wijken in Mumbai. We werden ondergedompeld in het echte leven in India... maakten kennis met de mooie kant van het land, maar ook met de noden en de ongelijkheden in het land! Gelukkig konden we op elkaars hulp rekenen!

We sloten onze dag af met een prachtig Divali feest!

(klik op de foto van het treinspel voor de foto's van de voorbereiding/ klik op de foto van het huis voor de foto's van inleefatelier)

Dinsdagvoormiddag was een eerste deel van onze Roeselare- uitstap.

In "Het huis van de voeding" maakten we kennis met het ruime begrip "voeding".

De weg die ons voedsel aflegt, de kwaliteit van voedsel, import en export, transport, de ruime waaier aan werkmogelijkheden, zintuigen die ons misleiden...

We mochten plaatsnemen in een heftruck en met een simulator pakjes verplaatsen, deelnemen aan een veiling, ervaren wat bandwerk is, ...

Als afsluiter konden we ondervinden dat onze zintuigen ons heel vaak (mis)leiden bij het kiezen van voeding.. met de nodige gekke bekken...

Nietsvermoedend brachten de leerlingen van klas 6 hun lunchpakket mee, want ze mochten hun middagmaal in klas opeten!

Wat ze niet wisten, is dat dit de aanzet was tot een heuse sTemopdracht. Onderzoek hoe de ideale brooddoos van een klasgenoot eruit ziet... Via verschillende stemrondes kwamen we  tot 3 bouwvragen.

Met deze 3 bouwvragen gingen we aan de slag om creatief te ontwerpen en ons ontwerp voor te stellen... en te stemmen tot we 1 superontwerp per groepje hadden... een combinatie van alle beste ideeën in 1 ontwerp.

stem