Vijfde leerjaar b

Vorige week maakten we kennis met de 'Limerick'. We zochten zelf uit wat dit precies is en welk rijmschema het bevat. Daarna gebruiken we onze opgedane kennis om zelf een Limerick of een rijmgedicht te maken. Hierbij maakten we een passende tekening.

Limerick

Dinsdag mochten we meevaren op de milieuboot. We stapten op in Bossuit en vaarden tot in Zwevegem via de sluis. Ondertussen leerden we heel wat zaken over de kwaliteit van het water, de milieuvervuiling, de verschillende diertjes in en op het water, ...

Een leerrijke boottocht dus!

 

milieuboot

We hebben een fantastische dag achter de rug.!

Deze morgen vertrokken we met de fiets naar Transfo Zwevegem. Om op te warmen begonnen we met een hoogteparcours. Daarna deden we een teamchallenge waarbij de ene groep een katapult moest bouwen terwijl de andere groep zoveel mogelijk lengtes probeerde af te leggen op een grote bal. 

Na een stevig middagmaal konden we er weer tegenaan. Met de juiste kledij begonnen we vol goede moed aan het aquaparcours, maar helaas... bijna iedereen ging kopje onder. Aangezien iedereen toch al nat was, waren we al goed voorbereid voor het kajakken. Reddingsvest, peddel, in de kajak en hup! 

Iedereen zal wellicht heel goed slapen vanavond, maar het was een ongelooflijk leuke dag!

sportdag