Vijfde leerjaar b

Muziekles met stoelen? Tuurlijk kan dat! 

Met een dirigent en vier stoelen kunnen we heel wat leuke ritmes maken. Na heel wat oefenen lukte dit al heel goed. Daarna gingen we een stapje verder en maakten we een 'partituur' zodat we geen stoelen meer moeten gebruiken. In groepjes maakten we een eigen 'lied' door verschillende ritmes te klappen. 

Bekijk de leuke resultaten door op de foto te klikken.

ritmische stoelen

Koude, donkere dagen. Regen, natte blaadjes. Een rood, oranje, geel, groen tapijt van bladeren op de grond. Het is HERFST!

De herfstbomen geven toch wat kleur aan de donkere dagen. Met wat herfstkleuren, stift en verf gingen onze kunstenaars aan de slag. Sommigen werkten in de kubistische stijl, anderen zorgden met wasco voor een prachtige achtergrond. 

Herfstbomen

Deze week gingen we terug van start met de atelierwerking. Op dinsdagnamiddag mogen de leerlingen van 4-5-6 eens op bezoek bij één vier de juffen voor een leuke muzische opdracht. Vier weken lang schuiven ze door zodat ze alle activiteiten eens hebben gedaan. 

De eerste groep maakte kennis met dotpainting, zoals de Aboriginals deden in Australië. Met verschillende kleuren verf en een zwart blad, maakten ze prachtige kunstwerken!

dotpainting

Ons allereerste thema van Frans zit erop. We leerden onze eerste woordjes Frans, kunnen al tellen tot twaalf, kunnen onszelf voorstellen met het werkwoord être, ... 

Om dit alles nog eens goed in te oefenen en al wat te studeren voor de grote proef, deden we een hoekenwerk. Met een reuze memory, flitskaartjes, zeeslag met Franse werkwoorden, oefenen op de website, een Franse woordzoeker op de Chromebooks, ... zijn we er helemaal klaar voor! 

hoekenwerk

Vandaag maakten we zelf een luisterspel! In een leesverhaal maakten we kennis met Siemen, die te laat was voor school. Hij verzon een 'leugentje om bestwil' en zei dat zijn papa van de trap was gevallen. De juf was erg bezorgd en zou vanavond eens op bezoek komen. Oei... komt dat wel goed, zo'n leugen?

In het vervolg ontdekten we dat de papa van Siemen zijn leugentje om bestwil best nog oké vond en het spelletje wou meespelen. Hoe het bezoekje verliep, kan je beluisteren in de luisterverhalen. Je krijgt er ook beeld bij, om te zien hoe het er 'achter de schermen' aan toegaat. 

Deze week mochten we ook de Chromebooks verwelkomen. Een grote glimlach en heel wat enthousiasme waren het gevolg ervan. We hebben meteen al leren aanmelden, oefenen op Kweetet, Bingel én Frans online oefenen voor de grote proef!

.