Vijfde leerjaar a (2016-2017)

Een hele tijd geleden waren we al begonnen... Een ballon opblazen, behangerslijm en stukjes krantenpapier op kleven: bèèèèk dat plakt aan de handen! Hoeveel laagjes moeten daar eigenlijk op? Veel! Daarna moest alles goed drogen en kon de ballon eruit. Klaar? Nee, hoor! Nu nog schilderen en afwerken. Ook bij het schilderen was 1 laagje niet voldoende... Na lange tijd kregen we deze resultaten... Waren de papa's blij? Ik hoop het! Want iedereen deed heel goed zijn best!

papier maché

 

Maandag 22 mei, een prachtige, zonnige dag. Ideaal om een boottochtje te maken! Met de bus werden we naar Zwevegem gebracht. Daar lag onze boot ons al op te wachten. Eerst nog wat insmeren tegen de stralende zon en we konden vertrekken. Binnen kwamen we van alles te weten over de kwaliteit van het water, de diertjes die erin leven, de zuurtegraad... Op het dek genoten we van het uitzicht en zagen we hoe de sluis werkt in Moen. Daarna gingen we naar beneden om van alles te ontdekken over de opwarming van de aarde, wat is biologisch afbreekbaar, wat is natuurlijk evenwicht en hoe werkt een rioolwaterzuiveringsinstallatie? In Bossuit konden we terug van boord gaan om de bus te nemen naar school. Geniet mee van de foto's...

Tussen 27 maart en 19 mei hadden we in het 5e leerjaar bijna elke dag een spreekbeurt. Waarover? Dat mochten de leerlingen zelf kiezen. Een powerpoint maken? Geen probleem! Nu was het eens aan de leerlingen om uitleg te geven.... en de juf ... die mocht luisteren! 

spreekbeurten

Sportdag... wanneer was dat ook alweer? Oja, dat was op donderdag 4 mei. Een aantal leerlingen van het 5e leerjaar kozen avonturensport. Daarvoor trokken ze met de bus naar Transfo Zwevegem. Avontuur genoeg: teamspelen, touwenparcours, aquapiste en de swings of schommels waarmee je helemaal rond kan draaien.

sportdag

Met het vijfde leerjaar trokken we op maandag 24 april naar Be-Part in Waregem. Daar konden we eerst een tijdelijke tentoonstelling bewonderen en kregen wat meer uitleg over de kunstwerken en de kunstenaressen. Daarna gingen we zelf aan de slag. Vooraf werd ons gemeld: doe kleren aan die vuil mogen worden... en dat was voor sommige kunstenaars van het vijfde leerjaar echt wel nodig...

be-part

Dinsdagnamiddag 18 april, een zonnige dag net na de paasvakantie. We trokken naar Tiegem bos met ons digitaal fototoestel. Eerst kregen we wat uitleg van Patrick, onze natuurgids. Hij gaf ons wat tips over licht en focus, over scherpe foto's van heel dichtbij, over vogelperspectief of kikkerperspectief. Daarna gingen we aan de slag! We mochten zelf alles uitproberen. Wat is de natuur toch mooi! Kijk maar mee naar onze foto's!

natuur digitaal