Vierde leerjaar a

De leerlingen kregen vandaag de uitdaging om een cocktail te maken. Er waren echter maar twee maatbekers beschikbaar. In de ene maatbeker kon er 4 cl. In de andere maatbeker kon 7 cl. 

De leerlingen krijgen het recept en moeten dus oplossingen vinden om de correcte hoeveelheden af te meten. Door de maatbekers te vullen, leeg te maken en over te gieten kon elk groepje de juiste hoeveelheden afmeten en konden ze de cocktail maken. 

 

Santé op de geslaagde opdracht! 

 

atelier

Tijdens deze muzische opdracht maakten de leerlingen kennis met Filip.
Filip houdt helemaal niet van kunst en moest verplicht, samen met z'n ouders, mee naar een museum.
Stiekem nam hij z'n game console mee. Hij zat zo verdiept in z'n spel dat hij nooit doorhad dat het museum ging sluiten. 
Gevolg: Filip werd opgesloten. 

We konden hem helpen ontsnappen door een opdracht uit te voeren. We maakten eerst kennis met vier kunstenaars: Edvard Much bekend van het expressionisme, Niki De Saint Phalle bekend om haar felgekleurde beelden van vrouwen en cirkelende slangen, René Margritte bekend om z'n surrealisme en Leonardo Da Vinci. 
Eenmaal kennisgemaakt, moesten de leerlingen een kunstwerk maken. Ze moesten zich laten inspireren door de kunstenaars én ze moesten een banaan in hun kunstwerk verwerken.

Hier vind je de werken van de leerlingen. 

 

opdracht

 

Via Google Meet planden we een videochat met de grootouders.
Zo konden we onze opdracht voor de ICT wedstrijd van Whizzkids meteen afvinken.
Er moesten minstens 10 grootouders aanwezig zijn én ze moesten een (grappig) hoofddeksel dragen. 

Wat een zalige oma’s en opa’s! 

Dank je wel voor jullie enthousiasme en deelname!