Vierde leerjaar a

Vandaag was het de laatste schooldag in het vierde leerjaar voor al deze lieve leerlingen. We speelden nog een laatste gezelschapsspelletje met elkaar en namen ook afscheid van juf Mie en juf Vera door een erehaag te maken. Sommigen konden niet wachten om de vakantie te beginnen, anderen namen met traantjes afscheid van elkaar en van juf. 

Wat zal ik deze lieverdjes missen! Ik wens jullie allemaal een heel fijne vakantie!

Laatste schooldag

Omdat we met de klas onze fruitspaarkaart volledig vol hebben gekregen, mochten we als beloning waterspelletjes spelen. Iedereen bracht wat mee om zich te amuseren in de zon en met het water. Zo werden we eens verfrist in de hitte, sommigen iets meer dan anderen ;) 

Waterspelletjes

Als afsluiter van de fruitactie maakten we vandaag samen fruitsalade in de klas. We sneden elk een stuk fruit en mochten toen ons bordje vullen met verschillende soorten fruit die we graag eten. We vierden ook de verjaardag van Elena, die verjaart in de vakantie.

De ideale verfrissing op deze warme dag, én nog eens gezond ook!

Fruitsalade maken

Dinsdag mochten we met het warme weer nog genieten van overheerlijke frietjes. Iedereen smulde zijn buikje rond vooraleer we mochten vertrekken met de fiets naar de Belgiek. Al zwetend en puffend kwamen we daar toe en mochten we zijn nieuwe voorstelling voor kinderen bijwonen. 

frietjesdag

Op deze snikhete dag bleven we niet bij de pakken zitten. Met onze stevige wandelschoenen trokken we op pad naar Kortrijk. Daar werden we verwelkomd in de Budascoop om naar de film 'Superjuffie' te kijken. De film viel bij iedereen in de smaak! 

Daarna trokken we naar het Astridpark om te picknicken in de schaduw en wat af te koelen. Als kers op de taart kregen we van de (super)juffen nog een verkoelend waterijsje. Na wat spelen op het speelplein en een wandeling door Kortrijk trokken we terug naar Sint-Lodewijk.

Een zweterige, maar geslaagde dag!

Naar de film 

NatuurpostersIn onze klas hebben we heel veel respect voor de natuur, planten en dieren. We vinden het belangrijk om voor de natuur te zorgen en niets kapot te maken. In de lessen godsdienst leerden we over de natuur, dus was dit het ideale moment om anderen ook bewust te maken om respect te hebben voor de natuur.

Met aansprekende, rijmende en soms wat grappige slogans maakten we heel mooie posters om op te hangen in onze school. Elk groepje heeft er een meesterwerk van gemaakt, waar ze trots op mogen zijn!

Binnen ons thema bloemen leren we ook over de verschillende seizoenen en hoe die tot stand komen. We kregen de opdracht om in groepjes een seizoen te bespreken en mochten dit zo creatief mogelijk aanpakken.

Sommige groepjes deden dit zeer muzisch, anderen dan weer humoristisch. Creativiteit is zeker aanwezig in 4a!

Muzische seizoenen