Derde leerjaar b

Hoera Maxime was jarig! Alweer een 9-jarige erbij, ook had Maxime lekkere cake meegebracht. Deze week werkten we verder aan onze kalender in het thema van Gerard Richter. EN we hielden een ruilbeurs. Vroeger ruilden de mensen, want geld bestond niet.. maar we merkten ook op dat dit niet altijd eerlijk was. Gelukkig veranderde dit en is er nu een betere oplossing gevonden. Wij vonden het toch wel eens leuk om te doen, maar hieruit leerden we ook een belangrijke les! 

Kiezen is verliezen! 

Het nieuwe jaar is begonnen. Wij begonnen deze week alvast met geen 1 maar 2 feestjes. Hoera Lucas en Cléo! De week ging alweer vliegensvlug. Naast al het smullen maakten we deze week kennis met Gerard Richter. Deze kunstenaar houdt ervan om kleuren met elkaar te mengen en zo een compositie te maken. Wij mochten al eens proeven van zijn kunstige wereld. We gingen aan de slag door eerst lijntjes en hokjes te tekenen, nadien mochten we schilderen, we hadden enkel de primaire kleuren, mengen dus! 

Samen met 3A zullen we een kort toneeltje voorbereiden. We mochten dit al eens inoefenen en vanaf nu zal het oefenen zijn tot we de tekst vanbuiten kennen! Er kwamen al goede ideeën naar boven, ik ben reuzebenieuwd naar de voorstellingen. 

Wisten jullie al dat ze van een plastic flesje een trui konden maken? En van karton en papier gewoon opnieuw papier maken? Wij zagen dit deze week van dichterbij, we mochten als echte deskundigen elk een deeltje onderzoeken en nadien als een meester of juf aan elkaar uitleggen. Ben je benieuwd naar onze week? Je kan meekijken door op de foto's te klikken! 

Tijdens het Sint-weekend kwamen de Sint en zijn pieten naar onze school. We kregen Regenwormen! (het spel), een Smartgame cube duel, speedcups en een zak vol met blokken. We mochten starten met een raadspel, vooraan vertelden we over onze geschenkjes of tekenden we het. De klas mocht raden wat we gekregen hebben van Sinterklaas. Iedereen kreeg één voor één geweldige dingen. We mochten ook Olivia haar verjaardag vieren want ze was ook jarig op 6 december. Vorige week maakten we een kerstbal met wol, maandag versierden we. Er zitten al enkele prachtige resultaten bij, sommigen zijn nog niet klaar, maar de resultaten volgen. Deze week werkten we vaak in groepjes. Samenwerken wordt misschien wel één van onze specialiteiten? Wie weet... Op donderdag sportten we voor 't Netje en liepen we op de Sponsorloop. Iedereen heeft dit super goed gedaan, op vrijdag waren er zelfs enkele leerlingen stijf aan hun benen. 

 

Maandag kwamen we nog maar toe en de Sint en Piet hadden de klas al volgestrooid met letterkoekjes! Wat was het lekker. De hele week mochten we smullen. We oefenden ons dansje en liedje nog eens want donderdag was de grote dag. Deze week leerden we hoe we een stamboom kunnen aflezen. Daarna mochten we onze eigen stamboom opmaken en luisterden we naar elkaar. Sommigen hadden foto's mee vanuit hun kindertijd, wat hebben we gelachen! Het is grappig om onszelf te zien als we zo klein waren. één voor één schattige kindjes. December is ook de maand van Kerstmis en dus ook kerstbomen, kerstballen. We experimenteerden met behangerslijm en wol. Vies boeltje, maar de resultaten mogen er al zijn. Helaas mochten we voor het startmoment van welzijnszorg niet naar de Kerk. Gelukkig waren er enkele leerkrachten die samen een filmpje hebben gemaakt om toch op die manier het startmoment te kunnen beleven. Op donderdag zullen we geld inzamelen voor 't Netje door te sporten! Sporten en tegelijk iets goed doen voor de wereld. Maar... dat is voor volgende week. 

Deze week ging de finale van de wetenschapsbattle door! Omdat we niet allemaal samen mochten gaan in het echt, organiseerden ze een livestream. Zo konden we met meer dan duizend kinderen tegelijk kijken naar de finale. De wetenschapster waar wij op stemden won ook! We waren door het dolle heen! Kennen jullie kunstenaars? Wij wel! We gaven een korte spreekbeurt over onze lievelingskunst. Net als op een echte tentoonstelling, mochten we onze kunstenaars tentoonstellen en er een woordje uitleg bij geven. Er kwamen zelf toeschouwers. Daarna maakten we kennis met Andy Warhol zijn kunst. Wist je dat hij van iets heel simpels wereldberoemd werd? Hij maakte van een soepblik een kunstwerk. En dat is de start van Pop-art. Daarna mochten we zelf aan de slag. Schilderen, kleuren mengen, kleuren lichter maken of donkerder. Alles mocht! Daarbovenop konden we een hapje eten en drinken, want we hadden (eindelijk) 10 op een rij behaald. 

We genoten er volop van! 

 

De week zit erop! Wat was het een leuk weerzien. Na de (verlengde) herfstvakantie vlogen we er weer in! Stil zitten deden we bijna niet. We leerden deze week de verkeersborden wat beter kennen, ontdekten aan de hand van een korte quiz met een Chromebook werken. Onze champignons groeiden in de vakantie uit tot lekker sappige champignons. De week sloten we af met Champignons in een jasje van zwarte woudham. Benieuwd naar onze champignons? Klik op de foto! Jammer genoeg konden we de lekkere geur niet op de blog uploaden. 

 

De week voor de herfstvakantie hebben we dan ook weer gehad. We begonnen de week met een bezoek aan het bos. Daar mochten we met noten gooien, ons op een parcours uitleven en zelfs lekker smullen! We ontdekten wat zwaartekracht en is wisten jullie dat een ei niet altijd breekt wanneer je het laat vallen??? Wij hebben dat bewezen! Het was een week vol griezels, zo sloten we de week af met een griezelfeest. We maakten een heksendrankje, Draculatanden en tekenden een Heks met een gekke wrat op haar neus!

Benieuwd? Klik op de foto! Geniet vooral allemaal van de vakantie jullie hebben het verdiend! 

Een week vol verjaardagen en allerlei lekkers. 

Deze week begonnen we de week met de verjaardag van juf. We smulden van haar lekkere cupcakes en mochten een filmpje kijken. Deze week ontmoetten we ook Pietje Precies en Lodewijk, gelukkig kon Lodewijk zich herpakken en deed hij zijn taakjes juist bij zijn herkansing. Hij waste zijn handen correct en gooide de papiertjes in de vuilnisbak. We zongen  samen met de hele school het eerste deel van het lied! Je kan enkele foto's van de voorstelling zien. Over zingen gesproken. Er waren naast juf ook 2 andere kindjes jarig, namelijk Nelle en Edward! Hoera x8!!             Wil je zien wat voor lekkers zij maakten? Neem dan een kijkje door op de foto te klikken. 

 

De week zit erop! Deze week begonnen we met een quiz via Plickers. We kregen allemaal een persoonlijke qr-code en moesten op die manier antwoorden op de quiz! Deze week deden we ook heel veel creatieve dingen, zoals muziek maken aan de hand van een verhaal. Juf Majela had allerlei muziekinstrumenten bij waarmee we aan de slag gingen. Daarna mochten we naar meester Michael, die had een leuke activiteit voorzien met hoeden. De hoed veranderde wie we waren. We werden plots avonturiers of brandweerblussers. Onze fantasie werd in deze opdracht geprikkeld! Ben je benieuwd? Klik dan op de foto! 

 

https://photos.app.goo.gl/9Yeux3BsBFccc5Rf7