Derde leerjaar b

Een week vol verjaardagen en allerlei lekkers. 

Deze week begonnen we de week met de verjaardag van juf. We smulden van haar lekkere cupcakes en mochten een filmpje kijken. Deze week ontmoetten we ook Pietje Precies en Lodewijk, gelukkig kon Lodewijk zich herpakken en deed hij zijn taakjes juist bij zijn herkansing. Hij waste zijn handen correct en gooide de papiertjes in de vuilnisbak. We zongen  samen met de hele school het eerste deel van het lied! Je kan enkele foto's van de voorstelling zien. Over zingen gesproken. Er waren naast juf ook 2 andere kindjes jarig, namelijk Nelle en Edward! Hoera x8!!             Wil je zien wat voor lekkers zij maakten? Neem dan een kijkje door op de foto te klikken. 

 

De week zit erop! Deze week begonnen we met een quiz via Plickers. We kregen allemaal een persoonlijke qr-code en moesten op die manier antwoorden op de quiz! Deze week deden we ook heel veel creatieve dingen, zoals muziek maken aan de hand van een verhaal. Juf Majela had allerlei muziekinstrumenten bij waarmee we aan de slag gingen. Daarna mochten we naar meester Michael, die had een leuke activiteit voorzien met hoeden. De hoed veranderde wie we waren. We werden plots avonturiers of brandweerblussers. Onze fantasie werd in deze opdracht geprikkeld! Ben je benieuwd? Klik dan op de foto! 

 

https://photos.app.goo.gl/9Yeux3BsBFccc5Rf7

Deze week was een korte week, maar toch beleefden we weer heel wat moois. De ouderraad en school organiseerden een heerlijk en gezond ontbijt! Wat hebben we gesmuld! Ook mochten we met 3A brainstormen over onze gebouwen. Binnenkort bouwen we de buurt na, blijf de blog volgen om het resultaat te zien! Op vrijdag eindigden we met een hoekenwerk! Benieuwd? Klik dan op de foto's! 

 

De week zit er weer op! 

Wat hebben we weer veel beleefd! Je kan nog enkele foto's van vorige week zien. Toen probeerden we om water een lekker smaakje te geven. Dit deden we met citroen en komkommer. Iedereen probeerde het uit! Deze week gingen we voor de eerste keer op stap in de buurt. Ons oriënteren op een kaart en met een kompas was een uitdaging, maar zeer boeiend! We konden aan de hand van QR-codes de locaties vinden. Samen gingen we ervoor!

We kookten ook een echte Oostenrijke Apfelstrudel in de klas! Mmmm... smullen maar! Samen met 3A gaan we champignons kweken. We hebben in elke klas een zak staan en ook een gezamenlijke zak die we op een koelere plaats zullen bewaren. Zullen er champignons groeien? Blijf zeker de blog volgen voor meer nieuws over onze baby's! We hadden ook 2!!!! verjaardagen! Hoera Pauline en Janina. We mochten 2 dagen op een rij een verjaardag vieren! Dubbel feest! 

Als je meer wilt zien van wat er allemaal in ons klasje speelt, klik dan op de foto! (klik op lees meer)

Zie zo week 3 zit er ook alweer op en er was er eentje jarig! HOERA JONAH! 8 jaar! 

We hebben deze week veel bewogen, woensdag kwamen we zelf met sportkledij naar school! Niet enkel tijdens het turnen, maar ook tijdens het rekenen en de lessen rond Zonnestraal strekten we onze beentjes. We leerden wat sit-ups zijn en konden er wel 20 doen per minuut! We haalden ook onze schilderkunsten uit de kast en maakten ons eigen zelfportret! Schilderen op gips werd toch wel een uitdaging! 

Kijk gerust mee! 

 

 

De week is voorbijgevlogen! We deden deze week voor het eerst hoekenwerk. Hierbij werden we verdeeld in groepjes en verkenden we al de eerste hoek. We staan niet allemaal op de foto, want we werkten samen met het andere derde leerjaar. 

We kennen al het ABC-lied, en mochten allerlei leuke opdrachten doen om het alfabet nog beter te kunnen. In de klas hadden we een kringgesprek over pesten. We gingen er allemaal mee akkoord dat pesten niet fijn is!

We gingen in kleine groepjes in gesprek over stellingen. Aangezien de zon scheen gingen we buiten!

Er mochten ook enkele leerlingen uit de klas hun gips-mannetje afwerken, nu vergat de juf haar camera niet! Binnenkort zullen we deze popjes schilderen, maar vandaag mochten we al schetsen! Ik ben er zeker van dat ze één voor één heel mooi zullen zijn! 

En als kers op de taart mochten we vandaag ook de eerste verjaardag vieren. Hiep hiep hoera aan Femke! Ze bakte een super mooie, maar ook heerlijke taart! Lekker smullen.... Benieuwd naar onze week? Druk dan op de kers om meer foto's te zien!

PS: druk op lees meer om de kerst te vinden :D 

De eerste week is voorbij gevlogen. Het was een keitoffe start! Dit smaakt naar meer... 

Deze week lag de focus vooral op elkaar leren kennen, afspraken maken, vriendschap en ook een beetje rekenen.. 

We gingen aan de slag met unieke rugzakjes. De rugzakjes zijn ook "alles-over-ikjes". Op vrijdag mochten we dit presenteren aan de klas. één voor één prachtexemplaren. Ben je benieuwd naar ons kunstwerkjes?

Klik dan maar snel op de koala! 

 

Pin by Helen on ○BEARs○ | Cute animals, Koala, Cute baby animals

We zijn vertrokken! 

Wat een start, 1 september is alweer voorbij!  
We leerden elkaar kennen en hielden ook een receptie met echte hapjes. Mmmm...

Laten we er een leuk jaar van maken. 

Klik op de afbeelding om de foto's te zien: 

 

1 september! Een nieuw 'school-sport-jaar'! – Schoolsport blog