Derde leerjaar b

Wij wonnen een reis naar Peru! Al onze mooiste herinneringen werden bewaard om ook de anderen van onze reis te laten genieten! Daar konden we ook een echte reis rond de wereld maken, daar kwamen we Duitsland, Griekenland, Australië, Japan, Nepal en Italië ook tegen. Daar gingen ze ook creatief aan de slag, er is zelfs een vulkaan uitgebarsten! Omdat we deze week te horen kregen dat de vakantie een beetje vroeger kwam, maakten we tijd om soms eens een spelletje te spelen! Springtouwen is ook weer in! Eigenlijk was het best wel leuk om als klas samen te spelen! 

Deze week werden de lotjes ook getrokken voor onze Tombola! Er waren heel veel winnende lotjes bij, gelukkig kon op die manier bijna iedereen met een prijs naar huis! Groot of klein, wij waren allemaal heel blij! Een dikke  pluim alle kinderen van 3B, want jullie hebben super sportief gereageerd op de prijsuitreiking.

Om af te sluiten gingen we op stap als "Mooimakers"!

Hoera Niel en Senna, deze week hadden we alweer twee verjaardagen te vieren. Beide brachten ze heerlijke wafels mee, en ja ja zelfgemaakt! En of we hiervan hebben genoten! Naast heerlijk eten maakten we ook kennis met het thema van de  Jeugdboekenmaand: "Lezen is een feest". We kregen elk een leeg boek, aan de hand van de achterflaptekst moesten we een eigen kaft tekenen. Daarna mochten we spieken, natuurlijk was het wat verschillend, maar onze kaften mochten er zeker ook zijn! Daarna gingen we aan de slag met het spel "Level up". Een spel waarbij we met opdrachten kennismaakten met verschillende boeken/verhalen. 

Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven in de gloria!

Donderdag hadden we het geluk om twee verjaardagen te mogen vieren. Floor en Louise verwenden ons met heel wat lekkers! Deze week was een korte week, maar daarom niet minder fijn! We vertrokken naar Peru (of brachten Peru naar de klas), daarover kan je meer lezen via de blog! Deze week gingen we vooral aan de slag met stappenplannen, zowel maken als uitvoeren. Gelukkig maakte iedereen een goed stappenplan op en zo konden ze chocoladetaart, sinaasappelsap, eitjes koken en een scrub maken! Niel leerde ons deze week Franse woorden in het thema van de natuur! Ontdekking van de week Fleur betekent bloem én is ook een voornaam!

Vandaag werden we plots opgebeld door de postbode dat we naar school A moesten gaan. Spannend vertrokken we naar school A. We wisten niet wat er ons te wachten stond. Hij had post voor ons.... 

We wonnen een reis van het Travel Agency Sellewie naar .... Peru! 

Door op de foto te klikken, kan je ons avontuur tot op de voet meevolgen! 

Wisten jullie dat onze hersenen ons soms voor de gek houden? We maakten in de klas draaikaartjes of om het geleerd te zeggen thaumatropen. Dat zijn optische illusies die ons laten denken dat er iets is, wat eigenlijk helemaal niet zo is. Een gele smiley? Maar eigenlijk zie je enkel een geel kaartje of een smiley zonder achtergrond. Deze week gingen we ermee aan de slag! Het Franse woordje werd deze week voorgesteld door Elias! Hij heeft dit schitterend gedaan, dankzij hem weten we nu hoe je een aap, olifant, muis, koe en vos moeten zeggen in het Frans! Hij heeft ons zelf even op de proef gesteld met een kort spelletje. Dank je wel Elias! 

Cijferen was nog nooit zo leuk als deze week! Nu we + en - min of meer onder de knie hebben, mochten we aan de slag op de Chromebooks. Op die manier oefenen we het cijferen op een andere manier in! 

Na een rustige vakantie zien we elkaar terug! De robots waren eindelijk af. Een presentatie dus! Al onze robots kunnen iets speciaals om zo een betere wereld te krijgen.  Opnieuw hebben we weer veel bijgeleerd. Deze week leerden we de zintuigen wat van dichterbij kennen. We gingen ook bij juf Eveline en juf Lore! Elke juf had een ander zintuig. Bij juf ging het over de tastzin. We mochten op onze blote voeten op de speelplaats voelen. We waren aangenaam verrast van hoe zacht de schors voelde! Je kan op de foto klikken om meer te zien! 

Deze week was er een gedichtenwedstrijd in de klas. We mochten als echte dichters aan de slag en schreven onze eigen gedichten. Daarna mochten we allemaal stemmen en de winnaars zijn... Elias en Olivia! Hoera! Iedereen mocht een eigen gekozen gedicht voordragen, met een creatieve touch! Kijk gerust eens mee ;) 

We mochten maandag opnieuw aan de slag in onze hoeken. De pudding viel alleszins in de smaak! Wist je al dat dit eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Op dinsdag kwam juf Jente en gingen we opnieuw de toekomst in om ons huis te ontwerpen. Met verf de accenten afwerken om ons huis zo echt mogelijk voor te stellen! Je kan op de foto's de kunstenaars aan het werk zien!