week 13

Deze week doken we in de sintboekjes. We leerden de juiste info halen uit de foldertjes. We haalden onze euro's terug boven en herhaalden het betalen en teruggeven op een heel leuke manier.

We speelden het spel schandalig rijk en gingen even aan het dromen maar al snel hadden we door dat geld alleen niet gelukkig maakt. Tijdens een stellingenspel hielden we een boeiend klasgesprek.

We kregen het boekje het geheim van Sinterklaas om in begrijpend lezen mee aan de slag te gaan. Dingen opzoeken in een strip is toch niet zo gemakkelijk als we eerst dachten.

We leerden over de Advent en kregen een smileyadventsaftelkalender. Leuke aftellen naar Kerstmis.

We deden terug enkele proefjes rond energie. Deze keer ontdekten we het broeikaseffect en de energie die we van de zon krijgen. 

Vrijdag was het heel leuk toekomen op school! De Sint en zijn Pieten waren op bezoek gekomen. Ze deden weer veel stoute dingen in onze klas. Ze gooiden de koekjes overal rond, schreven een liefdesbrief voor juf, wisselden spullen en verstopten onze geschenkjes in de bib. Wat duurde het even voor we die konden vinden...

We hadden terug een jarige in onze klas. Proficiat Alice!