Week 3 & 4

Dat lezen leuk is, hebben we de voorbije weken aan den lijve ondervonden. Geen betere manier om van de laatste zomerdagen te genieten dan met een boekje op de speelplaats. We deden deze week ook voor het eerst aan niveaulezen. Daarbij duiken de leerlingen per twee in hetzelfde boek. Bedankt aan de leesouders op wie we een beroep kunnen doen! 

Opnieuw een verjaardag deze week: dikke proficiat, Raphael! Hij zette zijn feestbril op, verraste de klas met lekkere koekjes en we dansten samen op zijn lievelingsliedje.

De voorbije weken kwamen alle mogelijke gevoelens aan bod in de lessen. We zochten o.a. naar verschillende gevoelens in strips, boetseerden ze in elkaars gezicht en lichaam en maakten een blije, boze, bange en verdrietige klasfoto.

Onze creativiteit werd opnieuw op de proef gesteld, deze keer door Kunstkuur-juf Jente. We keken naar gebouwen van de Oostenrijkse kunstenaar en architect Hundertwasser en ontwierpen nadien zelf een Hundertwasserhuis met pandakrijt en ecoline. De resultaten mogen wat mij betreft zeker gezien zijn!

Een ander projectje van de voorbije weken was het helpen voorbereiden van de info-avond voor de ouders. De leerlingen gingen in groepjes aan de slag en maakten filmpjes om aan de ouders te tonen hoe het eraan toegaat op school. Van idee tot uitwerking, alles deden ze zelf! Na een toonmoment voor de directeur was iedereen helemaal klaargestoomd voor de ‘echte filmdag’. Juf Sarah en ik hebben alvast enorm genoten van hun creativiteit! Dikke pluim!

 

 

" "