Week 2

Tijdens het warm onthaal tonen de leerlingen zich van hun creatiefste kant. Er werden auto’s in elkaar gevezen, knikkerbanen gebouwd, eigen spelletjes ontworpen, … Enkele leerlingen bouwden zelfs “een coronavirusje dat kapotgaat door zonne-energie”. Het heeft de hele dag zon gevangen op onze vensterbank, maar helaas… :)  

Op dinsdag kregen we bezoek van Kunstkuur-meester Michael, die ons liet meedoen aan het wereldkampioenschap ‘slow motion-spurten’. Daarnaast werd er natuurlijk ook hard gewerkt deze week. We leerden o.a. over de liter, interpreteerden pictogrammen en gaven dicteetjes aan elkaar. Tussen al dat werken door maakten we tijd om af en toe eens te dansen, in een boek te duiken, ... Geniet maar mee met de filmpjes! 

Voor het eerst dit schooljaar trokken we ook op pad voor Mooimakers. Gewapend met vuilniszakken, handschoenen en grijpers ruimden we de straten rond de school grondig op. De leerlingen waren verbaasd over hoeveel afval er te rapen viel. Sigarettenpeuken, flesjes, verpakkingen, … “Maar wie gooit dat hier nu?!?” klonk het in koor.

Als afsluiter van de week vierden we de zevende verjaardag van Maïté. Ze bracht heerlijke snoepzakjes mee, prikte zoveel mogelijk ballonnen kapot op het bord en mocht haar lievelingsliedje kiezen om daar vervolgens met de hele klas op te dansen. Dikke proficiat meid! Zo gingen we al dansend het weekend in… 

 

" "