Tweede leerjaar a

Een nieuw seizoen, een nieuw bakmoment!

We kregen een recept, de ingrediënten en alle benodigdheden. 

Stap voor stap wogen we de bloem af, braken we de eitjes, voegden we de halve liter melk toe, snuifje zout, vanille en een klein beetje suiker.

Knap groepswerk en 6 mooie mengsels waren het resultaat.

Juf kon aan de slag om te bakken.

Toen konden we smullen van de heerlijke pannenkoeken.

Mmm, het smaakt toch dubbel zo goed als je het zelf maakt hé...

 

In het tweede leerjaar proberen we de liefde voor boeken en lezen van harte mee te geven. Jeugdboekenmaand is het geknipte moment om de plaats te bezoeken waar leesplezier echt gestimuleerd kan worden: de bibliotheek. Een heel leerrijke namiddag was het. Bedankt aan de helpende chauffeurs!

 

"

 

De klas kreeg een heuse opdracht: leer een gedicht uit het hoofd en breng dit voor de klas.

Er kon gekozen worden uit 5 verschillende natuurgedichten, uit de dichtbundel 'Ik wou dat ik een vogel was'.

Welk stukje poëzie vind jij het mooist?

We kregen heel wat tips: Hoe klinkt het als je snel of traag leest? Waar neem ik rust, waar adem ik in? Probeer je stem eens omhoog of omlaag te laten gaan. Ondersteun je gedicht met gebaren (het is heel fijn voor je publiek om het gedicht te horen én te zien). En vooral: juf polste tussendoor een paar keer of er regelmatig geoefend werd. Op tijd beginnen met voorbereiden is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd voordraagmoment!

Er werd massaal voor 'De kippen' gekozen, maar ook 'Zon', 'De slak', 'Regenboog' en 'De vissen in de oceaan' werd voorgedragen.

Heel fijn dat we zulke mooie voordrachten mochten bijwonen!

In het tweede leerjaar kregen we nog iets te vaak de vraag om schoenveters te helpen strikken. We proberen in onze klas veel op zelfstandigheid in te zetten en dus was het tijd om een volledige week te oefenen - oefenen - oefenen! Wie het reeds kon, leerde vlechten. Na enkele klassikale oefenmomenten was het grote moment daar: het grote strikmoment. En ja hoor, iedereen verdiende zijn strikdiploma! Vanaf nu kunnen we het zelf! 

 

"

 

We leerden de tafel van 6 al kennen en wilden die inoefenen!

Een hinkspelletje is heel leuk om die tafel op een actieve manier te automatiseren.

Hoe leuk zou het zijn om zo'n spelletje zélf te ontwerpen?

We maakten groepjes en schetsten eerst een voorbeeld in ons kladschrift.

Welke vormen gebruiken we? Laten we het publiek de producten springen of net vraag en antwoord verbinden? (zoals Twister). Zijn er nog mogelijkheden? Werken we met kleur? Hoe groot moet alles gemaakt worden?

De speelplaats kleurde enkele dagen vol krijtspelletjes!

"