Snoep gezond!

Tijdens de lessen van het eerste Zonnekindje ging het over gezonde voeding.

We proefden al water met gezonde smaakjes (citroen, komkommer, citroenmelisse), drank met enkel natuurlijke zoetstoffen (druivensap, peer-meloensap - dank je wel, mama van Mauro!) en nu waren de gezonde knabbeltjes aan de beurt.

We startten de les met het verhaal van Renée, die geen groentjes lustte. Door de moestuin van oma te leren kennen en mee te werken aan het familierecept van champignonroomsoep, was ze verkocht!

Wij werden zelf ook steeds enthousiaster: bij het liedje 'Snoep gezond' mochten we fantaseren hoe 'snoep van worteltjes', 'toetje van tomaat', 'dessert van komkommer' en 'snack van radijs' er écht zouden uitzien. Bij elke groente mochten we even proeven. (Bravo aan alle durvers! Sommigen verlegden echt hun grenzen.)

Toen gaf juf het beste van zichzelf bij de uitleg van brooddozen. Viel het op dat juf hier helemaal blij van wordt? We mochten zelf onze Yumboxen vullen, gevarieerd door zes keuzes: zuivel, granen, groente, fruit, proteïnen en een dessertje. Leuke brooddoosjes hoor! 

 

" "